REKISTERÖIDY | | LÄHETÄ KIRJOITUS | KATEGORIAT | LUETUIMMAT KIRJOITUKSET | PARHAIKSI ARVIOIDUT KIRJOITUKSET | UUSIMMAT KIRJOITUKSET | TUOTTELIAIMMAT KIRJOITTAJAT | KIRJAUDU SISÄÄN | SÄÄNNÖT | RSS-SYÖTE RSS-syöte
 

Tarjous!

 
   
Unohtuiko salasana?

Uusi käyttäjä?
AarreRunot - runoja satuja vitsejä laulun sanoja tarinoita sananlaskuja värssyjä ja sanoituksia

AarreRunot » Sadut-ja-tarinat » Tarinat

Kirjoittaja: Maisa
Tarina alkaa siitä, kun pihalla lapset leikkivät keskenään rikkaat ja köyhät. Lapset varttuvat ja kasvavat isoiksi. Tietysti rikas poika rakastuu köyhään, sivistymättömään tyttöön. He seurustelevat ja kulkevat yhdessä.

Eräänä päivänä pojan isä huomaa asian, kutsuu poikansa luokseen ja neuvoo poikaansa jättämään tytön. Poika ei kuitenkaan luovu tytöstä vaan seurustelu jatkuu ja pian he kihlautuvat. Molempien vanhemmat alkavat opastamaan lapsiaan , mutta turhaan nuoret pysyvät yhdessä.

Pojan isä tuo taloonsa rikkaan,kauniin neidon. Kauneimman neidon minkä matkutaessaan löysi. Tämäkin keino osoittaui huonoksi. Vihdoin viimein isä kieltäytyy antamasta perintöä pojalleen, jos tämä menee tyttönsä kanssa naimisiin. Tämäkään tieto ei vaikuta pojan päätökseen.

Vihaisenä poika ottaa tavaransa ja he tytön kanssa karkaavat. He asustavat pienessä mökissä keskellä metsää. Toimeentulo on heikkoa. He lähtevät kulkemaan eteen päin. Poika saa huonpalkkaisen työn. Asunnokseen he vuokraavat pienen huoneen jostakin saunakamarista. Poika ahkeroi ja etenee työssään.

Elämä näyttää valoisalta kunnes maahan leviää rutto, joka vie kyläläisistä suurimman osan. Pian sairastuu poikakin huonon ravinnon puutteessa ja kuolee köyhänä- Muutamaa päivää myöhemmin tyttö kuihtuu pois.

Isä olisi voinut auttaa poikaansa, mutta ei halunnut eikä lopulta kyennyt.

31.1.1973

Runot sadut vitsit ja laulujen sanat: AarreRunot.com

Lisää kirjoittajan Maisa runoja satuja vitsejä laulun sanoja tarinoita sananlaskuja värssyjä ja sanoituksia

Anna tähtiä kirjoitukselle: Entisajan rakkaustarina

Keskiarvo: 4.1 (38 arvioijaa)


Kirjoituksen herättämiä kommentteja, ajatuksia, rakentavaa palautetta, kehuja ...

0 kommenttia (kommentoi)

Lähetä oma kommenttisi:

Nimi / Nimimerkki:

Sähköpostiosoite:

URL:

Tarkistuskoodi:

Heinäkuun ja syyskuun välissä oleva kuukausi:

Kommentti:
HUOMAA!

Kirjoittajat haluavat kuulla kirjoituksiensa herättämiä ajatuksia, kommentteja, rakentavaa palautetta ja kehuja. Ole ystävällinen ja lähetä asiallinen kommenttisi heti, oli se sitten muutama sana tai pidempi analyysi. Asiaankuulumattomat tai loukkaavat kommentit poistetaan.

Huom. Enter-painikkeella tehdyt kappalejaot helpottavat ja selkiyttävät pitkien kommenttien lukemista.

Sähköpostisoite- ja URL-kentän voit halutessasi jättää tyhjiksi (URL-kenttään mahdollisesti lisäämäsi sivuston osoite linkittyy automaattisesti, kun lisäät osoitteen kokonaisuudessaan, http:// mukaan lukien. Sähköpostiosoitteesi ei tule näkymään muille käyttäjille).