REKISTERÖIDY | | LÄHETÄ KIRJOITUS | KATEGORIAT | LUETUIMMAT KIRJOITUKSET | PARHAIKSI ARVIOIDUT KIRJOITUKSET | UUSIMMAT KIRJOITUKSET | TUOTTELIAIMMAT KIRJOITTAJAT | KIRJAUDU SISÄÄN | SÄÄNNÖT | RSS-SYÖTE RSS-syöte
 
 
   
Unohtuiko salasana?

Uusi käyttäjä?
AarreRunot - runoja satuja vitsejä laulun sanoja tarinoita sananlaskuja värssyjä ja sanoituksia

AarreRunot » Runot-ja-värssyt » Lapsuus

Kirjoittaja: marliena
Kaupuntis saatto kyl olla kerra tai kakskertaa kuus mahollisuus kassella elokuvia kankaalt. Niit käi mei kylä nuorisokkii kassomas ja sit kehhuivat, et mite ne olliit mukavii ja kivoja. Ja olliitkos ne höi mielist hyviä vai huonoja.
No sit yheker tulkii mei nuorisoreuratalol elokuva näyttäjä. Tietyst mie tahoin lähtijä kassomaa niitä, ko en olt koko elläissäin niitä näht. Isä ol lähös kasselemmaa niitä kuvia, ni mie tahoin ja lähtijä häne kanssaa. Isä sano, et enhä mie voi sinne lähtijä, ko se toine kuva on lapsilt kielletty ja hää lähtöö just sitä kassomaa, sen nim ol; Erämaan laulu. Ensimäine ol Säpliini mykkä kuva. Mie senkö vänkkäsin vaa mukkaa ni viimoset isä sano, et saat koko appelsiinin jos et lähe. Mie en ylleesä saant ko muutaman lohon, ko se ain jaattii miun veljen, joka ol vanhemp, hää sai ain enemmä ko mie siks ko ol isomp, sit pienemp sisko sai enemmä, ko hää taas ol pienemp. Että voi arvata mite se ol vaikia paikka miul. Miu sitä siin pohtiessa isä läks jo kyynärkeppisä kans pomppimaa sin kyläl. Miul tul hirmune kiire lähtemää häne perrääsä, ko mie tahoin lähtiä kassomaa niitä eläviäkuvia. Suurel työl ja vaival sain kenkänauhat solmittuvan ja juoksin isä perrää.
Sit myö penskat istuttii siin etupenkis ja kassottii niskat kekkasissaa siint pienet kankaat, mite se säpliini kävel hulluts ja sil sit sattu kaikenäkösii kommervenkkijä. Myö oltii kaik nii onnellissii ja ylpeit ko oltii saatu nähhä elokuvia.
No sit isä pit lähtijä miuva saattamaa kottiipäi sil aikaa ko se konneekäyttäjä pöyrittel sen ensimäisen kuvan alkuu ja pan uuven kelan tilalle. Se sano et viijetoisminuuti tauko. Sin männikömääl astikka isä miut saatto ja sano, et ossaathasie männä kottii ko käyt koulussakkii. Kylhä mie oisiin osant iha koko matkankii, mutko ol iha pimiä ja messätie. Etekii siin Niemetie risteykses ain kummittel niis isois kuusis, niikö nytkii. Mie sit pelkäsin nii kovast et aloi juosta ja huutaa mikä miu kurusta ja jaloist läks. Sitkö mie tulin kottii ihmettel äit et mitä miul ol ko olin ihan niemuksissai. No mie hänel haastoin mite asia ol ni hää lohukkeeks antokii miul kokonaisen appelsiinin. Et kyl se joskus kannatti pittää oma pääsä, niikö nyt täs asiassakkii.

Runot sadut vitsit ja laulujen sanat: AarreRunot.com

Lisää kirjoittajan marliena runoja satuja vitsejä laulun sanoja tarinoita sananlaskuja värssyjä ja sanoituksia

Anna tähtiä kirjoitukselle: Elokuvareissu vuonna 1948

Keskiarvo: 3.9 (68 arvioijaa)


Kirjoituksen herättämiä kommentteja, ajatuksia, rakentavaa palautetta, kehuja ...

0 kommenttia (kommentoi)

Lähetä oma kommenttisi:

Nimi / Nimimerkki:

Sähköpostiosoite:

URL:

Tarkistuskoodi:

Heinäkuun ja syyskuun välissä oleva kuukausi:

Kommentti:
HUOMAA!

Kirjoittajat haluavat kuulla kirjoituksiensa herättämiä ajatuksia, kommentteja, rakentavaa palautetta ja kehuja. Ole ystävällinen ja lähetä asiallinen kommenttisi heti, oli se sitten muutama sana tai pidempi analyysi. Asiaankuulumattomat tai loukkaavat kommentit poistetaan.

Huom. Enter-painikkeella tehdyt kappalejaot helpottavat ja selkiyttävät pitkien kommenttien lukemista.

Sähköpostisoite- ja URL-kentän voit halutessasi jättää tyhjiksi (URL-kenttään mahdollisesti lisäämäsi sivuston osoite linkittyy automaattisesti, kun lisäät osoitteen kokonaisuudessaan, http:// mukaan lukien. Sähköpostiosoitteesi ei tule näkymään muille käyttäjille).