REKISTERÖIDY | | LÄHETÄ KIRJOITUS | KATEGORIAT | LUETUIMMAT KIRJOITUKSET | PARHAIKSI ARVIOIDUT KIRJOITUKSET | UUSIMMAT KIRJOITUKSET | TUOTTELIAIMMAT KIRJOITTAJAT | KIRJAUDU SISÄÄN | SÄÄNNÖT | RSS-SYÖTE RSS-syöte
 
 
   
Unohtuiko salasana?

Uusi käyttäjä?
AarreRunot - runoja satuja vitsejä laulun sanoja tarinoita sananlaskuja värssyjä ja sanoituksia

AarreRunot » Sadut-ja-tarinat » Tarinat

Kirjoittaja: Maisa
Senja istuu keinutuolissa hiljaa hyräillen. Ummistaa hetkeksi silmänsä ja unelmoi. Siitä on aikaa, kun hän on ollut nuori. Nyt hän kutoo sukkia lapsenlapsilleen. Irmeli nuorin lapsista on avioitunut puoli vuotta sitten ja odottaa esikoistaan. Senja on luvannut kutoa nutun tlevalle vauvalle.

Matti, joka on isävainajan lempilapsi on huolehtinut Senjasta kaikin tavoin, mutta hänelläkin on oma perheensä. Vanhin lapsista Sirkka on opettajana toisella puolella maata ja käy harvemmin kotona. Esko on kuollut muutama vuosia sitten. Heikki on aina ollut lapsilauman villein ja on matkustanut pitkin, poikin ja ryhtyi viimein merimieheksi. Siinä on hänen, Senja Takalan perhe. Hänen miehensä Oskari on Eskon vieressä kirkkomaalla. Senja käy joka päivä katsomassa hautaa.

Oskari oli aina ollut kiltti ja huolehtivainen. Niin hellä. Kaikki viisi lastaan hän oli hellien hoitanut Senjan kanssa. Heikki on isänsä näköinen, Senja ajattelee, mutta luonto on rajumpi. Ei, ei Heikkiä voi verrata Oskariin. Heikkihän ei ole Oskarin tekoa.

Senja on ollut nuorena suosittu tyttö ja tukkilaispoikien lempityttö. Pitkä vaalea tukka liehui tuulessa. Hymyilevät silmät, luokseen vetävä hymy. Niin oli käynyt Mikonkin kanssa silloin kerran. Senja oli ollut rannalla pyykkiä viruttamassa. Oskari oli jossakin poissa, lapset Sirkka ja Esko ovat mummon luona. Matti nukkui korissaan. Mikko oli tullut veneellä rantaan. He olivat jutelleet hetken. Seuraavana päivänä Mikko oli tullut kylään, kun oli saanut kuulla nuoren vaimon olevan yksin.

Oli ollut harvinainen talvi, järvet olivat sulana vaikka oli huhtikuu. Senja ja Mikko astelivat vieretysten tietä pitkin. Heidän päämääränsä oli Kymäläinen. Mikko ei osannut mennä sinne, niin hän väitti. He olivat puolessa välissä matkaa, kun he saapuivat erään lammen rannalle, jossa sijaitsi Erämaapirtti niminen kalastajamökki. Siellä ei ollut ketään. He poikkesivat sinne hetkeksi levähtämään. Alkoi rankkasade ja heidän oli jäätävä yön yli etteivät kastuisi.

Viikonpäivät Senja ja Mikko viettivät Erämaapirtillä. Mikko oli saanut Senjan itselleen, muusta ei ollut väliä. Mikko jatkoikin yksinään Kymäläiselle. Myöhemmin Senjalle selvisi, että siellä asui Mikon vaimo. Viikkoja myöhemmin Senja huomasi odottavansa lasta. Se olisi Mikon. Niinpä Heikistä on tullut samanlainen Flirttailija kuin isänsäkin. Eikä Senja ollut ainoa joka sai kantaa Mikon lasta
Maisa 10.4.1973

Runot sadut vitsit ja laulujen sanat: AarreRunot.com

Lisää kirjoittajan Maisa runoja satuja vitsejä laulun sanoja tarinoita sananlaskuja värssyjä ja sanoituksia

Anna tähtiä kirjoitukselle: Huhtikuu

Keskiarvo: 4 (51 arvioijaa)


Kirjoituksen herättämiä kommentteja, ajatuksia, rakentavaa palautetta, kehuja ...

0 kommenttia (kommentoi)

Lähetä oma kommenttisi:

Nimi / Nimimerkki:

Sähköpostiosoite:

URL:

Tarkistuskoodi:

Heinäkuun ja syyskuun välissä oleva kuukausi:

Kommentti:
HUOMAA!

Kirjoittajat haluavat kuulla kirjoituksiensa herättämiä ajatuksia, kommentteja, rakentavaa palautetta ja kehuja. Ole ystävällinen ja lähetä asiallinen kommenttisi heti, oli se sitten muutama sana tai pidempi analyysi. Asiaankuulumattomat tai loukkaavat kommentit poistetaan.

Huom. Enter-painikkeella tehdyt kappalejaot helpottavat ja selkiyttävät pitkien kommenttien lukemista.

Sähköpostisoite- ja URL-kentän voit halutessasi jättää tyhjiksi (URL-kenttään mahdollisesti lisäämäsi sivuston osoite linkittyy automaattisesti, kun lisäät osoitteen kokonaisuudessaan, http:// mukaan lukien. Sähköpostiosoitteesi ei tule näkymään muille käyttäjille).